ADANA / TUFANBEYLİ - Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Mehmet Akif ERSOY" ve "Yumus Emre" şiirlerinin ağırlıkta bulunduğu şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katılmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşşekkür ederiz.

Mrt

Tuz, besinlerin bileşiminde bulunduğu gibi, göl, deniz ve kayalardan saf olarak da elde edilebilen bir bileşendir. Lezzet verici özelliğinden dolayı tüketimi oldukça yaygındır. Aşırı tuz tüketimi değiştirilebilir bir sağlıksız beslenme uygulamasıdır ve birçok bulaşıcı olmayan kronik hastalığın temelinde yer almaktadır. Yüksek kan basıncı ülkemizde ölümlerin ve hastalık yükünün önemli nedeni olan kalp hastalıklarının önde gelen risk faktörüdür. Ayrıca aşırı tuz tüketiminin mide kanseri, osteoporoz, böbrek hastalıklarının gelişimiyle de yakından ilişkili olduğu belirlenmiştir.

Ülkemizde yapılan çalışmalarda tuz tüketimimizin Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği değerin üzerinde olduğu gösterilmiştir.

Mrt

01-07 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla  "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.

Bu kapsamda depreme karşı hazırlıklı olmak için okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.

Şbt

6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz

Ağu

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu  2021 Programı kapsamında planlanmış olan son ulus ötesi faaliyet İspanya’nın Malaga şehrinde konsorsiyum üyesi 5 mesleki eğitim kurumundan 15 katılımcının işbaşı gözlem çalışmaları ile gerçekleştirilmektedir.

Nis

Ramazan kolilerimizi hazırladık. Destek veren herkse çok teşekkür ederiz...

Nis

Okulumuzda 27 Mart-02 Nisan "Kütüphane Haftası" etkinliklerle kutlandı.

Okul Sporları Bölge Şampiyonası Sol Kol Bilek Güreşi Müsabakalarında;

45 Kilo Berkay Özkur,

Sağ Kol Müsabakalarında;

45 Kilo Mehmet Mikail Minik,

45 Kilo Berkay Özkur,

50 Kilo Mert Topaloğlu,

Okul Sporları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

Mrt

Okulumuz öğrencileri Nevşehir Okul Sporları Bölge Şampiyonası'nda mücadele ettiler.